Зустріч Байдена і Путіна не особливо вплине на ситуацію в Україні – Кулеба

Читать на русском
Ситуацію не вдалося змінити Трампу, який був налаштований на перезавантаження відносин з Росією, і немає ніяких ознак, що її вдасться змінити Байдену
Дмитро КулебаГлавком

Зустріч президента США Джо Байдена і президента Росії Володимира Путіна не призведе до якихось рішучих змін у ситуації навколо України.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав в інтерв'ю «Радіо НВ».

«Ні. Тому що це занадто складно», - сказав Кулеба, відповідаючи на відповідне запитання.

Міністр нагадав, що коли президентом США став Дональд Трамп, багато хто припускав, що він домовиться з Путіним і розміняє Україну на щось інше. Однак цього не сталося.

Діалог Байдена і Путіна: про що здатні домовитися президентиІдея Байдена щодо зустрічі з Путіним не є жодним чином проявом слабкості або підлаштовуванням під Кремль. Навпаки, Байден в очах американців буде виглядати впевненим лідером.

«І дійсно, президент Трамп мав бажання перезавантажити відносини з Росією, але це дуже великі спрощення, і я б навіть сказав примітивізація зовнішньої політики вважати, що можна: а) за одну зустріч про все домовитися, б) Сполучені Штати, прямо скажемо, зрадять Україну. Тому що гра набагато складніша та Україна є дуже важливим партнером для Сполучених Штатів, тому я абсолютно спокійний і не реагую ні на які конспірологічні теорії про те, що наближається армагеддон», - підкреслив Кулеба.

Нагадаємо, 13 квітня президент США Джозеф Байден провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої підняв питання про стягування російських військ до кордонів України та запропонував йому особисту зустріч.

Пізніше стало відомо, що серед іншого президент США Джозеф Байден планує під час саміту з президентом Росії Володимиром Путіним обговорити питання України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: