Уперше нардепа судитимуть за «кнопкодавство» у Раді

Читать на русском
Завершено досудове розслідування і направлено до суду обвинувальний акт щодо нардепа, якого піймали в Раді на кнопкодавстві. Ним виявився Владислав Поляк.
chesno.org

Під процесуальним керівництвом Офісу генпрокурора завершено досудове розслідування і направлено до суду обвинувальний акт щодо нардепа, якого спіймали у Верховній раді на «кнопкодавстві».

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора у вівторок, 25 травня.

Рік президентства: чи поборов Зеленський «кнопкодавство»За час президентства Володимир Зеленський ініціював низку заходів, що покращили дисципліну нардепів, вважає експерт.

Йдеться про депутата IХ скликання, який більше ніж рік тому під час голосування у парламенті натиснув кнопку замість свого колеги-нардепа.

«Розслідуванням встановлено, що народний обранець у лютому 2020 року під час розгляду поправок до законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» на пленарному засіданні Верховної Ради України неодноразово голосував замість колеги», - повідомили в Офісі генпрокурора.

Досудове розслідування вело ДБР.

Відзначимо, в Офісі генпрокурора не називають ім'я нардепа, про якого йде мова, проте як повідомляло видання «Чесно», 21 лютого 2020 року був помічений на «кнопкодавстві» позафракційний нардеп із Закарпаття Владислав Поляк.

Нагадаємо, закон про покарання за «кнопкодавство» набув чинності в Україні 16 січня 2020 року.

Згідно з його нормами, нардепам за неперсональне голосування в Раді загрожують штрафи від 51 тисячі до 85 тисяч гривень. Крім того, парламентаріїв можуть достроково позбавити мандата (ст. 81 Конституції України).

У лютому 2021 року Офіс генпрокурора оголосив про підозру нардепу за «кнопкодавство».

1 березня 2021 року в Раді для боротьби з кнопкодавством встановили сенсорну кнопку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: