Україна і Туреччина обговорили підготовку до саміту Кримської платформи

Читать на русском
Туреччина візьме участь у саміті Кримської платформи 23 серпня 2021 року, невизнання анексії Криму Росією для Туреччини є справою принципу
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 25 травня провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу, в ході якого сторони обговорили підготовку до установчого саміту Кримської платформи.

Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Так, Чавушоглу в ході бесіди підтвердив, що Туреччина візьме участь у саміті Кримської платформи 23 серпня 2021 року і запевнив українську сторону в беззастережній підтримці територіальної цілісності та суверенітету України. А невизнання анексії Криму Росія є для Туреччини принциповою справою.

Що дасть Україні перемога у дипломатичній битві за Крим?Активізація українських дипломатів щодо участі міжнародної спільноти у саміті Кримської платформи неабияк пошарпала нерви Росії. Якими будуть наслідки та чого зможе досягти Україна – дізнавався політолог Олександр Радчук.

«Україна вдячна Туреччині за принциповість у питанні Криму. Київ і Анкара єдині в розумінні, що Крим - це Україна. Був, є і буде. Спроби легітимізувати тимчасову російську окупацію півострова приречені на провал», - підкреслив Кулеба.

24 березня президент України Володимир Зеленський затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції Криму, яка передбачає, зокрема, створення Кримської платформи. Згідно зі стратегією, Україна наполягає на демілітаризації та денуклеаризації Кримського півострова і приділяє особливу увагу створенню міжнародної платформи, метою якої є повне звільнення Криму від Російської Федерації.

Установчий саміт Кримської платформи пройде 23 серпня 2021 року в Києві, напередодні 30-річчя Незалежності України. Також багато європейських і світових лідерів вже дали попередньо згоду на участь у саміті Кримської платформи. При цьому Міністерство закордонних справ України не розголошуватиме інформацію про лідерів іноземних держав, що дали згоду на участь в установчому саміті, аж до дати початку саміту в серпні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: