Окупанти Криму заборонили українцям володіти землею, в МЗС обурені

Читать на русском
З 20 березня в окупованому Криму почав діяти «указ» президента Росії Володимира Путіна про заборону володіти землею іноземним громадянам.

З 20 березня в окупованому Криму почав діяти «указ» президента Росії Володимира Путіна про заборону володіти землею іноземним громадянам.

Обмеження були впроваджені на 19-ти з 25-ти муніципальних утвореннях Криму, зокрема, в Євпаторії, Керчі, Ялті, Судаку, пише РБК.

Виняток - землі у Сімферополі, Джанкої, Красноперекопську, Білогірському, Красногвардійському та Первомайському районах.

Станом на квітень 2020 року понад 11 тисяч таких ділянок належали українцям.

Якщо українці не передали права на землю в установлені строки, таке майно за рішенням суду вилучатимуть. Отриману суму від продажу чужої землі росіяни передаватимуть державі або міській владі.

Указ президента Росії Володимира Путіна про заборону на володіння землею в Криму є юридично нікчемним. Це питання піднімуть під час засідання Кримської платформ, повідомив в коментарі РБК-Україна речник МЗС України Олег Ніколенко.

За його словами, ця заборона йде в річищі російської політики утисків, дискримінації та витіснення громадян України з тимчасово окупованого півострова.

«Указ президента РФ № 201 юридично нікчемний і не тягне правових наслідків для України. Після відновлення суверенітету нашої держави в Криму порушені права законних власників на земельні ділянки будуть відновлені», - заявив Ніколенко.

У МЗС заявили, що такі дії не залишаться без належної оцінки міжнародної спільноти.

«Позбавлення українців права власності на земельні ділянки в Криму буде у фокусі уваги Кримської платформи та її інавгураційного саміту в цьому році», - зазначив спікер.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба перерахував завдання саміту «Кримська платформа».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: