Волкер розкритикував паспортизацію Донбасу

Читать на русском
Спрощення видачі російських паспортів громадянам України суперечить духу Мінських угод, заявив представник Держдепу США.

Указ про спрощену видачу російських паспортів жителям Донецької і Луганської областей загрожує Мінському процесу.

Як пише «Слово і Діло», про це ввечері в четвер, 18 липня, спеціальний представник Держдепу США з питань України Курт Волкер написав у своєму мікроблозі Twitter.

Чи можна надавати українське громадянство як друге для біженців та етнічних українцівЩоб нарешті розібратися із подвійним громадянством в Україні, президент мав би спершу звернутися до КСУ, вважає юрист.

«Росія повинна виконати свої Мінські зобов'язання. Спрощення видачі російських паспортів громадянам України суперечить духу Мінських угод і ставить під загрозу заходи, спрямовані на забезпечення миру громадянам України», - написав Волкер.

Раніше повідомлялося, що президент Росії Володимир Путін розширив дію указу про надання українцям громадянства РФ у спрощеному порядку. Тепер скористатися ним зможуть українці, які мешкають не лише в «окремих районах Донецької і Луганської областей», але і жителі цих областей загалом.

У відповідь президент Зеленський доручив МЗС розробити механізм надання другого громадянства етнічним українцям.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: