Наступного тижня лідери ЄС проведуть стратегічні дебати щодо Росії

Читать на русском
Лідери країн Європейського союзу на саміті 24-25 травня проведуть стратегічні дебати щодо Росії та обговорять незаконні і провокаційні кроки Росії.
Reuters

Лідери країн Європейського союзу на саміті 24-25 травня проведуть стратегічні дебати щодо Росії та обговорять незаконні і провокаційні кроки Росії.

Про це йдеться в листі-запрошенні президента Європейської ради Шарля Мішеля лідерам країн.

«Як було погоджено під час нашої відеоконференції в березні, ми проведемо стратегічні дебати по Росії. Незаконні та провокаційні кроки Росії тривають як в державах-членах ЄС, так і за їх межами, останнім з яких був у список так званих «недружніх держав», – йдеться листі.

Відведення військ: чому Росія досі дислокує свою армію поблизу українського кордонуЧому РФ досі тримає своїх військових біля східного кордону України і чи почнеться повноцінне виведення військ, читайте в матеріалі Слово і діло.

Мішель зазначає, що подальше обговорення було б корисно супроводити звітом Високого представника та Комісії відповідно до п'ятьох керівних принципів відносин між ЄС і Росією.

Нагадаємо, у п'ятницю, 21 травня, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном в Парижі обговорив скупчення російських військ біля кордонів України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: