Транш Україні від Євросоюзу може надійти вже у вересні – Стефанішина

Читать на русском
Транш буде виділено за умови, що країна виконає так зване домашнє завдання, яке їй видав Євросоюз
Ольга СтефанишинаФото ТСН

Європейський Союз може нарешті узгодити та схвалити виділення для України другого траншу макрофінансової допомоги в розмірі 600 мільйонів євро у вересні 2021 року за умови, що країна виконає «домашнє завдання».

Про це заявила віцепрем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, повідомляє «Укрінформ».

Який валовий зовнішній борг накопичила Україна та інші державиЯкий валовий зовнішній борг накопичила Україна та інші держави, дивіться в матеріалі Слово і діло.

«Під час зустрічі ... ми також проговорювали питання про отримання другого траншу макрофінансової допомоги. Очікується, що таке рішення буде прийнято не пізніше вересня цього року. І ми зі свого боку також виконуємо свою домашню роботу», - сказала Стефанішина.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів України Сергій Марченко розповів, що у вересні 2021 року Україна отримає від Європейського Союзу другий транш фінансової допомоги у розмірі 600 млн євро. Однак для цього Україні доведеться виконати ряд зобов'язань, включаючи проведення реформ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: