У Мінфіні назвали нові строки отримання траншу від МВФ

Читать на русском
Україна може розраховувати на отримання чергового траншу від МВФ за програмою Stand By не раніше вересня 2021 року. Наразі триває узгодження умов.

Україна може розраховувати на отримання чергового траншу від МВФ за програмою Stand By не раніше вересня 2021 року. Наразі триває узгодження умов.

Про це міністр фінансів Сергій Марченко сказав в інтерв'ю виданню lb.ua.

Як зазначив міністр, вересень - «це хороший варіант, до якого ми йдемо».

Який валовий зовнішній борг накопичила Україна та інші державиЯкий валовий зовнішній борг накопичила Україна та інші держави, дивіться в матеріалі Слово і діло.

«Поки є прогрес, і я хочу бути в даному випадку оптимістом», - додав він.

За його словами, зараз триває обговорення зобов'язань, які готова на себе взяти Україна. При цьому ці формулювання «ще чітко не викристалізувалася», а робота над текстом нового Меморандуму ще не розпочиналася.

«Ми зараз звужує коло невирішених питань. За великим рахунком йдеться про конкретні формулюваннях за взятими Україною зобов'язаннями. І це коло максимально звузилося. У січні, коли була місія, було багато питань, зараз їх менше. Залишилась низка питань з антикорупції, які слід вирішити», - повідомив Марченко.

Раніше МВФ спрогнозував курс гривні до 2026 року.

Також нагадаємо, в Нацбанку заявили про те, що поки не думають над новою угодою про співпрацю з МВФ, а працюють над виконанням поточної програми.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: