Кравчук розповів, чому ТКГ не вдалося узгодити перемир'я на Великдень

Читать на русском
Текст про перемир'я на Великдень не вдалося узгодити в ТКГ через відсутність чіткого розуміння суб'єктів його виконання, заявив Леонід Кравчук.
фото Прямий

ТКГ на засіданні не вдалося узгодити текст про оголошення перемир'я на Великдень, оскільки сторони не змогли точно визначити суб'єктів виконання режиму припинення вогню.

Про це заявив глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук в ефірі телеканалу «Україна 24» у четвер, 29 квітня.

Війна, яка не відбулася: чи забув Путін про УкраїнуРосійські війська будуть відведені від кордонів з Україною, але це не означає, що нашу країну залишать у спокої.

«В цілому, сторонами була підтримана пропозиція не тільки про припинення вогню у зв'язку з Великоднем, а й про досягнення режиму повного припинення вогню на всій лінії зіткнення...Але нам не вдалося узгодити єдиний текст заяви (про «великоднє» перемир'я - ред.), тому що не були точно визначені суб'єкти цього процесу і суб'єкти виконання пропозицій, відображених в тексті заяви», - розповів Кравчук.

Він додав, що відповідно до Мінських угод, учасниками переговорів є Україна, Росія, ОБСЄ, а також запрошені представники ОРДЛО.

У той же час, як уточнив представник Донецька Сергій Гармаш на своїй сторінці в Facebook, представники Росії запропонували Україні підписати заяву про припинення вогню між нею і ОРДЛО.

«У справу йдуть привабливі пропозиції, типу, яка прозвучала учора на ТКГ: підпишіть заяву про координаційний механізм від імені України і ОРДЛО - і буде вам перемир'я», - написав він.

Гармаш пояснив, що Україна не може погодитися визнавати стороною конфлікту ОРДЛО замість Росії, тим самим, переступити «червону лінію», визначену президентом і суспільством Донбасом.

Нагадаємо, після п'ятигодинного засідання 28 квітня ТКГ так і не змогла домовитися про повернення перемир'я на Донбасі.

Раніше в штабі ООС повідомляли, що бойовики готують провокації на Великдень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: