Два роки Зеленського: як трансформувалась команда Офісу президента

Читать на русском

20 травня виповнюється рівно два роки з моменту інавгурації президента Володимира Зеленського. З цього приводу він дає велику пресконференцію, а «Слово і діло» відстежує найцікавіше у текстовому онлайні. За два роки правління Зеленського склад його офісу кілька разів частково змінювався, а нещодавно з посади пішла його речниця Юлія Мендель. Наші аналітики зібрали інформацію та показали на інфографіці, який зараз вигляд має команда Офісу президента та наскільки сумлінно виконує обіцянки.

Який зараз вигляд має команда Офісу президента та наскільки сумлінно виконують обіцянки, дивіться на інфографіці Слово і діло.
Склад ОПУ ‒ хто за що відповідає та як виконує обіцянкиСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Керівником Офісу президента від 11 лютого 2020 року призначений Андрій Єрмак. За 464 дні на посаді він виконав 8 обіцянок, 18 ‒ перебувають у процесі, а ще три ‒ провалені.

Заступницею глави ОП від 22 грудня 2020 року працює Юлія Свириденко, вона відповідає за напрям економічної політики. За 149 днів роботи дала три обіцянки, але ще їх не виконала.

За напрям правової політики в ОП відповідає заступник Єрмака Андрій Смирнов. На посаді він перебуває з 10 вересня 2019 року. За 618 днів на посаді Смирнов дав чотири обіцянки, одну з яких уже провалив і ще три перебувають у процесі виконання.

У складі ОП є «довгожителі», які по 730 днів працюють у президентському офісі ‒ Кирило Тимошенко та Юрій Костюк. Перший працює у напрямі інформаційної та регіональної політики, зокрема курирує програму «Велике будівництво». Другий ‒ відповідає за інформаційну та гуманітарну політику.

У силу своєї медійності Тимошенко дав 68 обіцянок, з яких виконав 25, а провалив ‒ 15. Ще 28 перебувають у процесі виконання.

618 днів в Офісі Зеленського працює заступник Єрмака з питань міжнародних відносин Ігор Жовква. На посаді він дав 19 обіцянок, з яких виконав тільки шість.

Заступник голови Офісу президента Роман Машовець відповідає за нацбезпеку та оборону. На посаді він дав одну обіцянку та зараз виконує її.

За правоохоронну діяльність в ОП відповідає скандальний Олег Татаров. За 288 днів на посаді він дав тільки дві обіцянки, одну виконав, інша перебуває у процесі.

Юлія Соколовська в Офісі відповідає за соцполітику. На посаді за 434 дні роботи вона не дала жодної обіцянки, як і її колега Ігор Брусило, який очолює службу протоколу ОПУ.

Нагадаємо, аналітики «Слово і діло» підрахували у скільки гривень обходиться кожному українцеві утримання Офісу президента.

Також на нашій інфографіці можна подивитися, як за два роки президент виконував свої обіцянки та скільки міжнародних поїздок здійснив на посаді.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: