Скільки один українець витратить на утримання Зеленського та ОПУ в 2021 році

Читать на русском

«Слово і діло» раніше підрахувало, що за рік працевлаштований українець витратить 158 грн на утримання Кабінету міністрів та 158,3 грн на утримання Верховної ради. А ось забезпечення діяльності Володимира Зеленського та Офісу президента коштуватиме громадянам набагато дешевше. Детальніше – на наших інфографіках.

У 2021 році один українець, який працює витратить на утримання глави держави і його Офісу близько 80 гривень. Як вийшла ця сума: 1,3 млрд грн, передбачених у бюджеті на обслуговування діяльності президента і ОПУ, ми поділили на актуальну кількість українців, які працюють.

Діяльність президента, ОПУ та інших служб забезпечують 625 працівників. Забезпечення діяльності коштуватиме 419,5 млн грн.

На проведення офіційних заходів за участю Володимира Зеленського цьогоріч витратять 14,6 млн грн. Усього заплановано 250 заходів, значить на один в середньому витрачається 58,4 тис. грн.

Функціонування державних резиденцій, утримання адміністративних і господарських об'єктів, призначених для розміщення і обслуговування президента коштуватиме 170,9 млн грн. Загальна площа таких об'єктів і прилеглих територій становить 155 тис. 534,5 квадратних метрів, значить утримання одного квадрата резиденцій коштує близько 1 тис. 98,7 грн на рік.

Ще 12,7 млн грн планують витратити в 2021-му на капітальний і реставраційний ремонти об'єктів, які перебувають у підпорядкуванні Державного управління справами.

На утримання Володимира Зеленського та ОПУ один працевлаштований українець витратить близько 80 гривень у 2021 році.
Утримання повітряного перевізникаСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

На функціонування повітряного перевізника вищих посадових осіб ДАП «Україна» передбачено в держбюджеті 299,1 млн грн. На підприємстві працює 301 людина, в його розпорядженні 7 повітряних транспортних засобів. У цьому році заплановано 120 рейсів.

На забезпечення автомобільним і водним транспортом Зеленського, керівника ОПУ і керівників інших державних органів передбачено 174,6 млн грн. На авіаперевезення делегацій на чолі з президентом по території України витратять 12 млн грн. У середньому один рейс коштує 240 тис. грн.

Закордонні візити президента коштують 69,7 млн грн на рік. На здійснення одного витрачається 2,1 млн грн. На підготовку візитів йде 8,1 млн грн.

На утримання Володимира Зеленського та ОПУ один працевлаштований українець витратить близько 80 гривень у 2021 році.
Перевезення президента та ОПУСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало, скільки на вищі органи влади в 2014-2020 роках передбачали коштів в бюджеті, і у скільки це обійшлося працевлаштованому українцю.

На нашій інфографіці можна подивитися вартість утримання одного народного депутата в 2018-2021 роках.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: