Меркель засудила ракетні удари із Сектору Гази по ізраїльських містах

Читать на русском
Канцлер Німеччини Ангела Меркель засудила ракетні удари із Сектору Гази по ізраїльських містах у телефонній розмові з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель засудила ракетні удари із Сектору Гази по ізраїльських містах у телефонній розмові з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.

Про це повідомив офіційний представник кабінету міністрів Німеччини Штеффен Зайберт.

Вона також підкреслила право Ізраїлю захищатися від нападів.

«Канцлер рішуче засудила ракетні атаки з Сектору Гази на Ізраїль, котрі тривають, і запевнила прем'єр-міністра (Нетаньяху - ред.) в солідарності уряду Німеччини», - йдеться в прес-релізі.

Меркель також підкреслила право Ізраїлю захищатися від нападів. Вона також зазначила, що уряд Німеччини «буде і надалі рішуче протидіяти акціям протесту в ФРН, які поширюють ненависть і антисемітизм».

Нагадаємо, що 10 травня Сектор Гази обстріляв територію Ізраїлю. З того дня між Ізраїлем і Сектором Гази тривають активні бойові дії. За цей час сили ХАМАС випустили по території Ізраїлю мінімум 3100 ракет. Згідно із даними Ізраїлю, 90% ракет були перехоплені протиракетною обороною.

За тиждень збройного конфлікту в Секторі Гази були вбиті 149 палестинців, четверо із них - за останню добу. При цьому, Ізраїль повідомляє про 10 загиблих зі свого боку. У ЮНІСЕФ заявили про загибель щонайменше 42 дітей у результаті загострення конфлікту.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: