Польські підприємці скаржаться на брак українських заробітчан

Читать на русском
Фермерські господарства і підприємства галузі гостинності, такі як готелі, кафе і ресторани заявили про відчутні труднощі у зв'язку з нестачею людей
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Польські роботодавці відчувають гостру нестачу заробітчан - сезонних найманих працівників з України.

Про це повідомляє Аналітичний центр міжнародної компанії з працевлаштування Gremi Personal.

У повідомленні сказано, що фермерські господарства і підприємства галузі гостинності, такі як готелі, кафе і ресторани заявили про відчутні труднощі у зв'язку з нестачею людей, зокрема українських найманих працівників.

Підприємці скаржаться, що в разі відсутності розв'язання проблеми нестачі робочих рук на сезонних роботах відчутна частина їх врожаю може зіпсуватися, так і залишившись не зібраним на полях.

Аналізуємо виконання президентської програми: повернення українців з трудової міграціїЗеленський у програмі обіцяв створити умови, щоб в українців за кордоном виникло бажання повернутися додому. Розбираємося, як виконується обіцянка.

Карантинні обмеження в Польщі, пов'язані з пандемією коронавірусу, не вплинули на кількість постійних робочих місць для українців, проте питання нестачі робочої сили саме в сільському господарстві все ще залишається відкритим.

Також повідомляється, що аналогічний факт фіксується в готельно-ресторанному бізнесі. У цьому році працюючі на даному ринку польські бізнесмени скаржаться, що їм терміново потрібні обслуговуючий персонал - офіціанти, бармени, бариста, покоївки, кухарі. Зазвичай ці вакансії закривають приїжджають працювати українцями.

Нагадаємо, раніше уряд Польщі прийняв рішення офіційно зобов'язати українських найманих працівників (заробітчан) платити податки на території країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: