Посли ЄС дозволили в'їзд вакцинованим туристам – ЗМІ

Читать на русском
Посли країн ЄС погодилися відкрити кордони для громадян, які повністю вакцинувалися проти коронавірусу (отримали дві дози). Рішення ще має підтвердити Рада ЄС.
Фото: EUobserver

Посли країн Європейського Союзу погодилися відкрити кордони для громадян, які повністю вакцинувалися проти коронавірусу (отримали дві дози вакцини). Однак рішення ще має ухвалити Рада ЄС.

Про це повідомляє Reuters.

Відкриття кордонів та зняття заборон: які країни світу суттєво послабили карантинЯкі країни через успішну вакцинацію уже почали знімати карантинні обмеження і хто планує це зробити найближчим часом, читайте в матеріалі Слово і діло.

Як повідомляється, у середу, 19 травня, посли з 27 країн ЄС схвалили пропозицію Європейської комісії про послаблення критеріїв для визначення «безпечних» країн і про допуск повністю вакцинованих туристів з інших країн.

В ЄС хочуть пускати тих, у кого є два щеплення схваленими в Європі препаратами: Pfizer, Moderna, AstraZeneca і одне щеплення у разі вакцини Johnson & Johnson.

Очікується, що в ЄС складуть новий список послаблення обмежень на цьому або на початку наступного тижня.

При цьому рішення послів ще має схвалити Рада ЄС.

Зараз основними критеріями для визначення безпеки є кількість випадків COVID-19 протягом 14 днів на 100 тисяч населення. Цей показник повинен бути не більшим, ніж 25.

За цими критеріями громадяни тільки з семи країн, зокрема, Австралії, Ізраїлю і Сінгапуру, можуть в'їхати до ЄС незалежно від того, чи вакциновані вони від коронавірусу.

Нагадаємо, в Україні завершили вакцинацію (отримали 2 дози) поки тільки 37 526 осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: