Греція прийняла перших туристів після тривалого карантину

Читать на русском
Відсьогодні іноземних туристів допускатимуть до Греції, якщо вони були щеплені або можуть показати негативні результати тесту на COVID-19.
pixabay.com

Греція офіційно відкрилася для туристів сьогодні, 15 травня, розпочавши літній сезон. В країну прибули перші відпочивальники після тривалої перерви, спричиненої коронавірусом.

Про це повідомляє Reuters.

Після місяців обмежень на локдауні Греція цього тижня також відкрила свої музеї та відомі археологічні пам'ятки, включаючи стародавній Акрополь.

Відсьогодні іноземних туристів допускатимуть до Греції, якщо вони були щеплені або можуть показати негативні результати тесту на COVID-19. Подорожі між регіонами, в тому числі на острови, також будуть дозволені для тих, хто має негативні тести або щеплення.

Зазначимо, що Греція розгортає кампанію з вакцинації на своїх островах і сподівається щепити більшість населення там до кінця червня. Уряд заявляє, що вакцини та швидкі тести, а також тепла погода, завдяки якій заходи можна проводити на свіжому повітрі, дозволять туристам безпечно подорожувати.

Відкриття кордонів та зняття заборон: які країни світу суттєво послабили карантинЯкі країни через успішну вакцинацію уже почали знімати карантинні обмеження і хто планує це зробити найближчим часом, читайте в матеріалі Слово і діло.

На острові Міконос в Егейському морі при посадці одного рейсу відновлення туризму привітали водним салютом.

При цьому, Острів Корфу в Іонічному морі зустрів гостей з Німеччини та Франції.

Греки також привітали скасування низки карантинних заходів. В суботу багато людей виїхали на острови чи будинки для відпочинку на материку.

«Перші вихідні свободи», - проголосило «Альфа-ТВ» під час трансляції з порту Пірей.

Зазначимо, що під час першої хвилі пандемії Греція мала найкращі епідпоказники, ніж більша частина Європи, але пізніше у 2020 році зростання кількості інфікувань змусило країну запровадити локдаун для захисту своєї системи охорони здоров'я.

У 11-мільйонній Греції наразі зафіксовано 373 881 випадків зараження та 11 322 смертей.

Нагадаємо, що кордони Греції відкрилися для українців вже вчора, 14 травня.

Раніше ми повідомляли, що Чорногорія відкриє кордони для іноземних туристів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: