Україна запросить Росію до платформи з деокупації Криму – Кулеба

Читать на русском
Україна відправить запрошення Росії для участі на саміті Кримська платформа, на якому обговорюватимуть повернення українського півострова.
Фото: mfa.gov.ua

Україна відправить запрошення Росії для участі на саміті «Кримська платформа», на якому обговорюватимуть повернення українського півострова.

Про це Кулеба розповів в інтерв’ю телеканалу «Україна 24».

«Ми плануємо одне запрошення направити – це буде запрошення Російській Федерації, приєднатися до Кримської платформи і вступити у переговори щодо деокупації Криму», – заявив міністр.

Він нагадав, що на доручення президента Зеленського було запропоновано формат «Кримської платформи», аби працювати над поверненням кримського питання на міжнародний порядок денний.

«Це міжнародний координаційний механізм. У його рамках держави будуть координувати свої зусилля, які будуть спрямовані на захист прав людини в Криму, на дотримання і зміцнення санкційного режиму проти анексованого Криму і на вжиття нових кроків, які сприятимуть деокупації півострова, тому що це головна мета», – розповів він.

Кулеба додав, що у нього немає ілюзій щодо відповіді Росії: «вона буде негативною. Але таке запрошення ми надішлемо».

Міністр повідомив, що переговори з потенційними учасниками «Кримської платформи» тривають.

Нагадаємо, перший саміт запланований на 23 серпня 2021 року. У МЗС вже направили на розгляд РНБО стратегію деокупації Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: