Маркарова в США почне переговори щодо вакцини для України

Читать на русском
Посол України в США Оксана Маркарова звернеться до Білого дому для обговорення отримання додаткових обсягів вакцин від COVID.
Білий дімwikipedia.org

Посол України в США Оксана Маркарова звернеться до Білого дому для обговорення отримання додаткових обсягів вакцин від коронавірусу.

Про це повідомив глава МЗС України Дмитро Кулеба на брифінгу у вівторок, 18 травня. За його словами, він дав Маркаровій відповідне доручення.

Стримування пандемії: яку стратегію обрали країни-лідери за темпами вакцинаціїЯкі країни найшвидше вакцинують своє населення і що їм допомогло пришвидшити темпи боротьби з коронавірусом, читайте в матеріалі Слово і діло.

Кулеба нагадав, що президент США Джо Байден оголосив про плани його адміністрації доставити 80 млн доз вакцин в інші країни до кінця червня. Кулеба сказав, що Україна вітає це рішення і також розраховує отримати вакцину від США.

«Вчора я доручив послу у Вашингтоні звернутися до Білого дому...для предметного обговорення нашої взаємодії на цьому треку. Переконаний, що тут у нас все вийде», - зазначив міністр.

Зокрема, Байден анонсував, що з 80 млн доз вакцин - 60 млн доз буде AstraZeneca і ще 20 млн доз - вакцини Moderna, Pfizer і Johnson & Johnson, які застосовуються в США.

Однак він не уточнив, які саме країни можуть отримати додаткові дози.

Нагадаємо, сьогодні, 18 травня, в Україну прибула друга партія вакцини Pfizer.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: