У Зеленського прокоментували демарш АЗС з преміальним паливом

Читать на русском
За словами представниці ОПУ, немає жодних передумов до того, щоб обмежувати продажі преміального палива, як про це заявляли мережі.
Юлія СвириденкоВідкрите джерело

В Офісі президента України назвали демарш автозаправних мереж, які зняли з продажу преміальне паливо після виходу розпорядження Кабінету Міністрів про державне регулювання цін на паливо, відкритою демонстрацією монопольної змови.

Про це заявила заступник глави ОПУ Юлія Свириденко в коментарі «Укрінформу».

«Зняття з продажу брендового пального - чергова демонстрація монопольної змови. Жодна з мереж не везе спеціально окреме пальне для його використання в якості брендового. Про це свідчать дані з імпорту нафтопродуктів пальне стає брендовим, коли прямо на нафтобазі менеджмент Мережі АЗК додає в пальне спеціальну присадку, ціна якої майже не впливає на ціну брендового пального. Однак додаткова ціна, яку платять покупці, - майже 50 дол на тонні», - заявила Свириденко.

Як в Україні з 1996 року зростала середня зарплата і вартість бензинуЯк з 1996 року в Україні змінювалася вартість бензину А-95 і як паралельно змінювався розмір середньомісячної зарплати.

За словами представниці ОПУ, у мереж АЗС є достатні запаси як палива, так і присадок для нього. Відповідно, немає ніяких передумов до того, щоб обмежувати продажі преміального палива, як про це заявляли мережі.

«Єдина мета - тиск на уряд», - резюмувала Свириденко.

Нагадаємо, на цьому тижні Кабмін ввів держрегулювання цін на паливо. Так, до кінця карантину граничні рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного палива будуть не вище 7 грн/літр і бензину - не вище 5 грн/літр.

16 травня стало відомо, що ряд АЗС призупинили продаж преміального дизельного палива і бензину, посилаючись на рішення Кабміну. Як заявили АЗС, продаж брендового бензину за такою ціною буде для збиткової для заправок.

Пізніше Міністерство економічного розвитку роз'яснило, що означає постанова Кабміну про держрегулювання цін на бензин для АЗС, і чи підпадає під нього так зване преміальне паливо. Після цього мережі АЗС почали відновлювати продажі преміум-палива.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: