Зведення ООС: нові обстріли на Донбасі, є поранені

Читать на русском
Бойовики на Донбасі за добу, 17 травня, порушили режим припинення вогню 9 разів. Один  український воїн отримав поранення.
Штаб ООС(архів).

Бойовики на Донбасі за добу, 17 травня, порушили режим припинення вогню 9 разів. Один український воїн отримав поранення.

Як повідомляє пресслужба штабу ООС, поблизу населеного пункту Новолуганське ворог двічі відкривав вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібрів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Дев’ять смертей та 250 обстрілів: як минув березень в ООССкільки обстрілів було на Донбасі упродовж березня 2021 року ‒ дивіться на інфографіці Слово і діло.

У районі населеного пункту Піски окупанти два рази здійснили обстріл у бік наших позицій з мінометів 120-го калібру, стрілецької зброї, автоматичних станкових і підствольних гранатометів.

Також неподалік від Зайцевого противник вів вогонь з мінометів 120-го калібру. Біля селища Опитне стріляли з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У передмісті селища Новотошківське російські найманці відкривали вогонь з підствольних гранатометів і стрілецької зброї. А біля Причепилівки ворог застосував гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Крім того, стріляли й в напрямку Авдіївки. Там противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї.

Внаслідок ворожого снайперського вогню один український військовослужбовець отримав поранення. Воїна оперативно доставлений до лікувального закладу.

Також в ООС повідомили, шо бойовики обстрілюють позиції ООС з житлових кварталів населених пунктів на тимчасово окупованих територіях:

«В якості місць вогневих позицій мінометів окупанти обрали майданчики у житловій забудові у безпосередній близькості від Міської клінічної лікарні №21. Метою дій проросійських найманців було провокування підрозділів Збройних Сил України на відкриття вогню».

Станом на 7 годину ранку, 18 травня, порушення режиму припинення вогню не зафіксовано.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: