Суд Риги оголосив вирок колишньому бойовику «ЛНР»

Читать на русском
Айо з лютого 2015 року перебував в розшуку. А з листопада 2019 був оголошений в міжнародний розшук по лінії Інтерполу через його участь у війні на Донбасі.

Суд міста Риги сьогодні засудив колишнього бойовика «ЛНР» Бенеса Айо до 2 років та 6 місяців в'язниці - його визнали винним у закликах до ліквідації державної незалежності Латвії.

Про це повідомляє Латвійське агенство Delfi.

Суд визнав колишнього бойовика винним у порушенні статей 81, 82 і 83 Кримінального кодексу Латвії, тобто заклик до силового повалення влади, заклик до ліквідації державної незалежності та заклик до підриву територіальної цілісності Латвії.

«Судячи з листів в ЗМІ та публікацій в інтернеті, кілька років він перебував на території так званої «ЛНР». Згідно з даними слідства, Айо брав активну участь у бойових діях на сході України», - відзначили в агентстві.

Айо з лютого 2015 року перебував у розшуку. А із листопада 2019 року був оголошений в міжнародний розшук по лінії Інтерполу через його участь у війні на Донбасі. На початку 2020 року Айо затримали в Росії, куди він приїхав на акцію протесту, але Москва не видала бойовика Ризі та надала йому політичний притулок.

Нагадаємо, в Україні можуть скасувати штрафи за в'їзд в Україну з ОРДЛО через Росію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: