Бойовики на Донбасі почали «збір резервістів» через «загрозу України»

Читать на русском
Бойовики заявляють, що проведуть якусь подобу навчань, нібито орієнтованих на перевірку готовності до відбиття наступу ЗСУ
Ілюстративне фотоvchasnoua.com

Проросійські бойовики в окупованих районах Донецької області, в так званій «ДНР», почали зганяти у свої банди «резервістів». 14 травня бойовики оголосили так званий «контрольний збір мобілізаційного резерву».

Про це повідомляють «Новости Донбасса» з посиланням на «указ» ватажка окупаційної адміністрації ОРДО Дениса Пушиліна.

Згідно з підписаним Пушиліним папірцем, в ОРДО буде проведено «контрольне оповіщення з явкою громадян, які перебувають в запасі та техніки на пункти попереднього збору з 17 по 18 травня».

Метою згону проживаючих в ОРДО українців до бойовиків вказується «контроль наявності громадян, які перебувають у запасі та приписаних до військових частин (призначених у спеціальні формування), комплектування підрозділів мобілізаційного резерву».

Політична гра і провокація: чому РФ хоче провести на Донбасі вибори у ДерждумуДля чого Росія заговорила про проведення на Донбасі виборів у Держдуму РФ, читайте в матеріалі Слово і діло.

Так зване «МВС ДНР», згідно з папірцем, має сприяти бойовикам «в розшуку і доставці до місця проведення контрольної явки громадян, які перебувають запасі, в разі їх неявки в терміни, зазначені в повістках відділів військового комісаріату, без поважних причин».

З 17 по 22 травня бойовики в ОРДО проведуть «навчання», в яких візьме участь більша частина банд, що знаходяться в окупованих районах. Самі бойовики заявляють, що цей захід - «перевірка ефективності спільних дій різних структур у разі можливих зовнішніх загроз з боку України».

Що цікаво, своїх товаришів з ОРДЛО підтримали також бойовики в ОРЛО. 17-21 травня вони проведуть аналогічний захід, на який планується зігнати для примусової участі не менше трьох тисяч «резервістів».

Нагадаємо, збройні формування Російської Федерації з початку 15 травня шість разів порушували режим припинення вогню на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: