Військова доктрина ХАМАС повністю збанкрутувала – Міноборони Ізраїлю

Читать на русском
Згідно з даними видання, хоча в країні все ще зберігається кілька осередків міжетнічної напруженості, в цілому ситуація із зіткненнями євреїв і арабів йде на спад.
Ілюстративне фотоYouTube

Військова доктрина палестинського радикального угруповання ХАМАС повністю збанкрутувала, їй не вдалося досягти успіху. Однак розслаблятися рано, оскільки попереду на ізраїльську армію можуть чекати ще бої.

Про це заявив глава Міністерства оборони Ізраїлю Бені Ганц, передає Times of Israel.

«ХАМАС збанкрутував, а його доктрина підземної битви провалилася в надра землі», - заявив Ганц, який відвідав ізраїльських військових на півдні країни для оцінки ситуації разом з главою ЦАХАЛа Авівом Кохаві.

Земля обітована: чим закінчиться новий арабо-ізраїльський конфліктІзраїль готує військову операцію в підконтрольному угрупованню ісламізму ХАМАС Секторі Гази.

Згідно з даними видання, хоча в країні все ще зберігається кілька осередків міжетнічної напруженості, в цілому ситуація із зіткненнями євреїв і арабів йде на спад.

Однак в Єрусалимі ситуація залишається напруженою. В районі Абу-Тор були підпалені дві належні євреям машини, а в Східному Єрусалимі поліція зміцнює свої блокпости бетонними блоками.

Нагадаємо, що 10 травня Сектор Гази обстріляв територію Ізраїлю. З того дня між Ізраїлем і Сектором Газа тривають активні бойові дії. За цей час сили ХАМАС випустили по території Ізраїлю від 2500 до 2900 ракет. Згідно з даними Ізраїлю, 90% ракет були перехоплені протиракетною обороною.

За тиждень збройного конфлікту в Секторі Газа було вбито 149 палестинців, четверо з них - за останню добу. При цьому, Ізраїль повідомляє про 10 загиблих зі свого боку. В ЮНІСЕФ заявили про загибель щонайменше 42 дітей в результаті загострення конфлікту.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: