Папа Римський закликав Ізраїль та палестинців до діалогу

Читать на русском
Папа Римський Франциск каже про загибель невинних людей, в тому числі дітей: «Це жахливо та неприйнятно».
Фото: Reuters

Папа Римський Франциск висловив стурбованість через зростання напруги між Ізраїлем та палестинськими угрупуваннями із сектора Гази, а також закликав до діалогу з метою досягнення миру.

Про це він заявив під час звернення до вірян у неділю, 16 травня, повідомляє Vatican News.

«З глибокою стурбованістю я слідкую за тим, що відбувається на Святій землі. У ці дні жорстокі збройні зіткнення між сектором Гази та Ізраїлем взяли гору і ризикують перерости у спіраль смерті та розрухи», – сказав понтифік.

Згідно зі словами Папи Римського, загострення конфлікту свідчить про небажання будувати майбутнє.

«Останніми днями жорсткі збройні зіткнення переважали в Секторі Газа та Ізраїлі, і вони загрожують перерости в спіраль смертей та руйнувань. Багато людей отримали поранення, багато безневинних людей загинули. І серед них є діти, що жахливо і неприпустимо. Їх смерть - знак того, що немає бажання будувати майбутнє, а є бажання його зруйнувати», - наголосив Франциск.

Земля обітована: чим закінчиться новий арабо-ізраїльський конфліктІзраїль готує військову операцію в підконтрольному угрупованню ісламізму ХАМАС Секторі Гази.

Він заявив, що зіткнення призвели до травмувань та смертей, серед жертв також діти.

Папа Римський закликав сторони до діалогу через ризик ескалації конфлікту.

«Іменем Господа, який створив всіх людей рівними у своїх правах та обов’язках, я закликаю до спокою, а тих, хто несе відповідальність, закликаю змусити замовкнути гул зброї, щоб піти шляхом миру, зокрема за допомогою міжнародного співтовариства», – сказав він.

Нагадаємо, що бойовики організації ХАМАС, що контролює Сектор Гази, здійснили масований ракетний обстріл Ізраїлю. У відповідь ізраїльські військово-повітряні сили завдали авіаудари по цілях у Секторі Гази.

Наразі з початку бойових дій загинули 149 палестинців, в тому числі 41 дитина та 10 ізраїльтян, в тому числі двоє дітей.

Напередодні вежа у Секторі Газа була знищена ізраїльською армією у суботу. Там розміщувались офіси міжнародних видань - Associated Press та «Аль-Джазіра». При цьому Ізраїль запевняє, що будівля також використовувалася крилом військової розвідки ХАМАС й саме тому стала об'єктом атаки.

Раніше ми повідомляли, що з території Сектору Гази випустили понад 130 ракет у напрямку Ізраїлю протягом ночі з суботи на неділю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: