Операція проти ХАМАС займе деякий час – Нетаньяху

Читать на русском
Мета операції - змусити ХАМАС заплатити за агресію і запобігти таким діям палестинських радикалів у майбутньому
Біньямін Нетаньяхуpicture-alliance

Військова операція ізраїльських збройних сил проти палестинської радикальної організації ХАМАС в Секторі Газа триває, і її проведення займе деякий час.

Про це заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху в телезверненні до громадян 16 травня, повідомляє ВВС.

«Наша кампанія проти терористичних організацій триває на повну силу. Ми діємо зараз, так довго, як це необхідно, щоб відновити спокій для вас, громадяни Ізраїлю. Це займе час», - заявив він.

Земля обітована: чим закінчиться новий арабо-ізраїльський конфліктІзраїль готує військову операцію в підконтрольному угрупованню ісламізму ХАМАС Секторі Гази.

Нетаньяху додав, що мета операції - змусити ХАМАС заплатити за агресію і запобігти таким діям палестинських радикалів у майбутньому.

Нагадаємо, що 10 травня Сектор Гази обстріляв територію Ізраїлю. З того дня між Ізраїлем і Сектором Газа тривають активні бойові дії. За цей час сили ХАМАС випустили по території Ізраїлю від 2500 до 2900 ракет. Згідно з даними Ізраїлю, 90% ракет були перехоплені протиракетною обороною.

За тиждень збройного конфлікту в Секторі Газа було вбито 149 палестинців, четверо з них - за останню добу. При цьому, Ізраїль повідомляє про 10 загиблих зі свого боку. В ЮНІСЕФ заявили про загибель щонайменше 42 дітей в результаті загострення конфлікту.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: