На відновлення Донбасу знадобиться більш як 21 млрд доларів – Резніков

Читать на русском
Втрати від окупації територій Донбасу складають 375 млрд грн, а витрати на його відновлення перевищують 21 млрд доларів.
kmr.gov.ua

Витрати на відновлення Донецької і Луганської областей оцінюються у понад 21 мільярд доларів. При цьому втрати від окупації територій Донбасу становлять 375 млрд грн.

Такі дані озвучив віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков під час публічного обговорення проєкту Національної економічної стратегії-2030 на тему реінтеграції у п'ятницю, 12 лютого, передає Інтерфакс-Україна.

Перехідне законодавство щодо Донбасу та Криму: що пропонує МінреінтеграціїЗаконопроєкт визначає загальні засади відповідальності, амністії та люстрації за дії під час тимчасової окупації територій України.

Так, за оцінками Віденського міжнародного інституту, витрати на відновлення Донецької і Луганської областей оцінюються в більш як 21 млрд. доларів, повідомив він.

«За розрахунками та експертними висновками Центру економічних стратегій, втрати тільки в Донецькій і Луганській областях становлять 375 млрд грн, і це без урахування вартості активів, які сьогодні знаходяться на окупованих територіях», - сказав Резніков.

Нагадаємо, раніше Резніков заявляв, що на реінтеграцію Донбасу знадобиться до 25 років.

«Слово і діло» дізнавалося думку експерта, які кроки може здійснити українська влада для реінтеграції Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: