У Німеччині припустили, що доведеться повторно вакцинуватися від COVID

Читать на русском
Експерти Постійної комісії з вакцинації в Німеччині вважають, що повторно вакцинуватися від коронавірусу потрібно буде не пізніше, чим у 2022 році.
Reuters

Експерти Постійної комісії з вакцинації в Німеччині вважають, що повторно вакцинуватися від коронавірусу потрібно буде не пізніше, чим у 2022 році.

Про це розповів німецький телеканал Deutsche Welle.

«Вірус не піде від нас. Тому нинішні щеплення від коронавірусу будуть не останніми. Потрібно бути готовими до того, що в майбутньому році, можливо, всім нам доведеться освіжити щеплення», – сказав глава комісії Томас Мертенс.

Вакцинний туризм: де у світі готові прищеплювати туристів від COVID-19Вакцинувати туристів від коронавірусу готові у США, Сан-Марино. Скоро така можливість з'явиться на Мальдівах.

Водночас зазначають, що імунітет до коронавірусу після щеплення тримається близько 6 місяців, тому декому доведеться проходити повторну вакцинацію вже цієї осені.

Крім того, якщо поширюватимуться нові штами та мутації коронавірусу, проти яких вакцини будуть неефективними, то починати повторну вакцинацію покращеними препаратами доведеться ще раніше.

Нагадаємо, у Німеччині планують щепити від коронавірусу вакциною Johnson & Johnson безхатченків й біженців, оскільки для введення одного уколу легше відшукати цих людей.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: