У Німеччині почали діяти привілеї для вакцинованих від COVID

Читать на русском
У Німеччині з 9 травня скасовується низка обмежень для людей, повністю щеплених від коронавірусу та тих, хто нещодавно одужав.
Фото DW

У Німеччині з 9 травня скасовується низка обмежень для людей, повністю щеплених від коронавірусу та тих, хто нещодавно одужав.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Повністю вакцинованими в Німеччині вважають тих, хто щонайменше 14 днів тому отримав другу ін'єкцію вакцини від коронавірусу, а у разі застосовання препарату компанії Johnson & Johnson достатньо й одного щеплення. Доказом того, що особа одужала від коронавірусу, може бути позитивний лабораторний ПЛР-тест, якому не менше 28 днів, але не більше шести місяців.

Які країни світу та коли запровадять паспорти вакцинаціїЯкі країни у світі вже розробили паспорти вакцинації і що туди записують, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Відтепер ці особи можуть без жодних обмежень зустрічатися з іншими людьми. У разі зустрічі в родинному колі чи серед друзів з тими, хто ще не вакцинувався, їх не враховуватимуть у максимально допустиме число осіб, з якими можна контактувати. Для цих осіб не діють і обмеження комендантської години.

Вони звільняються також від карантину після поїздки за кордон. Повністю вакциновані також не повинні пред'являти негативні тести на коронавірус у магазинах та перукарнях.

Нагадаємо, експерт вважає, що паспорти вакцинації є порушенням прав людини до тих пір, поки не буде можливості отримання вільного доступу до вакцин у всіх країн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: