Війна з Росією: Кулеба заявив, що загроза на кордоні не минула

Читать на русском
У квітні Росія перекинула десятки тисяч військових до українського кордону на Сході та в Криму. Однак на тлі санкційного та дипломатичного тиску Москва заявила про відведення військ.
фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що насправді Росія не відвела свої війська від українського кордону.

Про це йдеться в інтерв'ю міністра Кулеби для німецького каналу Deutsche Welle.

Згідно з його словами, дії Росії не можна назвати відведенням військ.

«По-перше, ми не бачимо відведення російських військ, яке було б адекватним тій кількості військ, які зосереджені уздовж кордону України й окупованих територій. Те, що відбувається, не можна назвати відведенням військ. Російські війська в масі своїй залишилися на місцях», - повідомив очільник МЗС.

Відведення військ: чому Росія досі дислокує свою армію поблизу українського кордонуЧому РФ досі тримає своїх військових біля східного кордону України і чи почнеться повноцінне виведення військ, читайте в матеріалі Слово і діло.

Також Кулеба зазначив, що Росія перекинула від кордону військові частини, але «загроза не минула».

«Знаєте, в Радянському Союзі були показові суди, процеси без будь-якого правосуддя. А те, що ми сьогодні спостерігаємо, - це відведення військ без відведення військ. І нам слід залишатися пильними в цьому питанні», - наголосив він.

Нагадаємо, що у квітні Росія перекинула десятки тисяч військових до українського кордону на Сході та в Криму. В Україні побоювалися, що Росія може перейти в наступ. Однак на тлі санкційного та дипломатичного тиску Москва заявила про відведення військ.

Напередодні проросійські бойовики за минулу добу, 15 травня, 16 разів обстрілювали українські позиції на Донбасі. У результаті ворожих обстрілів постраждав український військовослужбовець.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: