Бойовики на Донбасі стріляли з танків, загинув військовий

Читать на русском
На Донбасі зафіксували 19 порушень режиму припинення вогню з боку російських окупантів. Загинув український військовий.
Штаб ООС(архів).

На Донбасі за добу, 13 травня, зафіксували 19 порушень режиму припинення вогню з боку російських окупантів. Загинув український військовий.

Окупанти 6 разів стріляли в напрямку Пісків з танків, артилерійських установок 122 калібру, мінометів 120 калібру, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем і стрілецької зброї, повідомляє пресцентр Командування операції Об'єднаних сил у Facebook.

Більше загиблих і травмованих: як минув квітень в ООССкільки обстрілів було на Донбасі упродовж квітня 2021 року ‒ дивіться на інфографіці Слово і діло.

Неподалік Лебединського, Гнутового та Павлополя ворог відкривав вогонь з мінометів 120 калібру.

Біля Новозванівки окупанти стріляли з мінометів 82 калібру, великокаліберних кулеметів та автоматичних станкових гранатометів.

Крім того, ворог тричі відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів, ручних і станкових протитанкових гранатометів поблизу Верхньоторецького і один раз - біля Новоселівки.

Біля Новотроїцького російські найманці відкривали вогонь зі стрілецької зброї, автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, а біля селища Південне - зі станкових протитанкових гранатометів.

Поблизу Водяного противник двічі здійснив обстріл з автоматичних станкових і станкових протитанкових гранатометів, а біля Луганського - ще й з великокаліберних кулеметів і ручних протитанкових гранатометів.

Внаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав кульове поранення не сумісне з життям. Командування висловлює співчуття рідним та близьким загиблого захисника.

Нагадаємо, очільник Офісу президента України Андрій Єрмак запропонував радникам лідерів «нормандської четвірки» зібратися на термінове засідання через ситуацію на Донбасі.

Раніше Єрмак заявив про те, що умови зустрічі Зеленського і Путіна ще узгоджуються.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: