В Україні можуть скасувати штрафи за в'їзд в Україну з ОРДЛО через Росію

Читать на русском
Погоджувати скасування штрафу доводиться з десятком відомств, саме тому доведеться чекати до літа
Ілюстративне фотоdnl.com.ua

В Україні влітку планується скасувати штрафи для українців, які в'їжджають на територію України з окупованих районів Донецької та Луганської областей через Росію.

Про це заявив спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович в ефірі телеканалу «Дом» у неділю, 16 травня.

Арестович пояснив, що українці змушені давати такий гак не по своїй волі - КПВВ блокуються бойовиками, які не дають людям залишати окуповану територію.

Більше загиблих і травмованих: як минув квітень в ООССкільки обстрілів було на Донбасі упродовж квітня 2021 року ‒ дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Згідно з чинним українським законодавством громадяни, які виїжджають через території Росії з ОРДЛО або навпаки в ОРДЛО, штрафуються. Віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков працює над цією проблемою. Він вважає ситуацію неприпустимою... Він сподівається, що влітку ця ситуація буде вирішена», - додав спікер.

Арестович окремо зазначив, що погоджувати скасування штрафу доводиться з десятком відомств, саме тому доведеться чекати до літа.

Нагадаємо, в районі проведення операції об'єднаних сил рух у більшості гуманітарних дорожніх коридорах заблоковано з боку тимчасово окупованої території України. Російсько-окупаційні війська повністю блокують дорожні коридори через п'ять контрольних пунктів в'їзду-виїзду.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: