Окупанти обстріляли з вогнеметів Катеринівку

Читать на русском
Проросійські бойовики на Донбасі з реактивного піхотного вогнемету обстріляли околиці Катеринівки. В результаті ворожого обстрілу ніхто не постраждав.
Операція об'єднаних сил

Проросійські бойовики на Донбасі з реактивного піхотного вогнемету обстріляли околиці Катеринівки. В результаті ворожого обстрілу ніхто не постраждав.

Про це повідомило командування операції Об'єднаних сил на сторінці у Facebook.

Українська сторона 16 травня зафіксувала та верифікувала факти застосування збройними формуваннями РФ реактивного піхотного вогнемету, зокрема, окупантами було відкрито вогонь термобаричними боєприпасами в напрямку населеного пункту Катеринівка. Таку зброю росіяни застосовували у ході першої і другої чеченських воєн, спецоперацій в Дагестані та Інгушетії.

Політична гра і провокація: чому РФ хоче провести на Донбасі вибори у ДерждумуДля чого Росія заговорила про проведення на Донбасі виборів у Держдуму РФ, читайте в матеріалі Слово і діло.

«Такий вид зброї дозволяє вести ефективний обстріл на дальність до 600 м, а у місці вибуху – заряд бойової частини підривається, формуючи вогняну хмару об’ємом 120 кубометрів. Такі вогнемети знаходяться на озброєнні російської армії та застосовувалися у ході першої і другої чеченських воєн, спецоперацій в Дагестані та Інгушетії, а тепер і в Україні. Цей випадок є ще одним черговим свідченням відкритого постачання РФ озброєння та військової техніки на територію ОРДЛО з метою ескалації конфлікту», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, проросійські бойовики за минулу добу, 15 травня, 16 разів обстрілювали українські позиції на Донбасі. У результаті ворожих обстрілів постраждав український військовослужбовець.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: