В Україні запускають центри вакцинації для людей, що записалися через «Дію»: що відомо

Читать на русском
Людей, які записалися на вакцинацію через Дію, при наявності препаратів будуть запрошувати на щеплення на вихідних.
фото з відкритих джерел

В Україні почнуть відкривати центри вакцинації громадян, які записалися до листа очікування. Перші центри відкриють в українських містах-мільйонниках.

Про це розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко сьогодні, 15 травня.

«Для виконання доручення президента і прем’єра про вакцинацію усіх людей з листа очікування ми запускаємо на вихідних вакцинальні центри. Алгоритм для вакцинальних центрів був затверджений у п’ятницю, 14 травня, Оперативним штабом», - сказав Ляшко.

При цьому він зазначив, що центри одразу по всій країні не відкриються.

«Ми будемо починати з міст-мільйонників. У понеділок-вівторок ми отримаємо відповіді від регіонів, чи готові вони вже їх відкривати. Ми сподіваємось, що першими будуть Київ і Львів, бо вже є з ними попередні домовленості», - повідомив головний санлікар.

З листа очікування в додатку «Дія» людей, які не є в пріоритетних групах, за наявності вакцини будуть запрошувати і щеплювати на вихідних для того, щоби в Україні не просідали темпи вакцинації. Запрошувати цих людей будуть по тій черзі, за якою вони записалися.

«Через наш контакт-центр ми продзвонюватимемо людей з листа очікування і формуватимемо списки. Вакцинальні центри будуть відкриті на 10 чи 20 постів, залежно від того, яку локацію обере місцева влада. Це має бути велика площа - виставковий центр, стадіон, палац спорту тощо. Там стоятиме декілька маніпуляційних столів, будуть стільці для черги на щеплення і після нього, щоби не було скупчення», - розповів Ляшко.

Зазначимо, що наразі в Україні вакцинують найбільш уразливі групи населення.

Нагадаємо, що Ляшко прокоментував свою можливість стати очільником МОЗ.

Напередодні стало відомо, що у МОЗ готуються до нової хвилі коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: