Ляшко спростував слова Шмигаля про вакцинацію всіх, хто записався через «Дію»: вакцин не вистачає

Читать на русском
За словами головного санлікаря, бажання українців провакцинуватися непорівнянно з поточними можливостями медичної системи України
Віктор ЛяшкоFacebook

В Україні дійсно будуть вакцинувати від коронавірусу громадян, які зареєструвалися через «Дію», проте виключно з пріоритетних груп. Вакцини для вакцинації абсолютно всіх бажаючих в країні як і раніше немає.

Про це заявив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко під час прямого ефіру в Instagram Радіо Свобода.

«Є всі бажаючі та є здібності системи охорони здоров'я та наявність вакцин в Україні. Сьогодні 500 тисяч доз вакцини у нас немає для того, щоб провакцинувати всіх бажаючих в додатку... Ми робимо все можливе, щоб почати вакцинацію людей, які записані в лист очікування в додатку «Дія» на цих вихідних. Зараз пріоритетом для нас є люди, старше 65 років. У листі очікування «Дія» у нас таких 23 900 осіб і ми спробуємо провакцинувати їх на цих вихідних», - розповів він.

Нагадаємо, 12 травня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що українців, які записалися в чергу на щеплення від коронавірусу через додаток «Дія», будуть вакцинувати у вихідні дні.

В лист очікування вакцинації станом на 11 травня записалися 535 951 особа. Записатися в лист очікування українці можуть через портал електронних послуг «Дія», а також через національний контакт-центр МОЗ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: