Собори, бари та зал аудієнції Павла VI: незвичні місця вакцинації у світі

Читать на русском

В Україні кампанія з вакцинації проти коронавірусу розпочалася 24 лютого 2021 року, відтоді медики вакцинували понад 900 тис. українців. Натепер в Україні всі пункти щеплень розташовані у лікарнях, тоді як в Європі вакцинація відбувається на стадіонах та у соборах. «Слово і діло» проаналізувало, в яких найбільш незвичних місцях у світі розгортають центри вакцинації.

У США місцями вакцинації стали музей природознавства у Нью-Йорку та бейсбольний стадіон Сіті-Філд у Квінсі ‒ там люди після 75 років можуть зробити щеплення без попереднього запису. У Вілмінгтоні мешканців вакцинують біля стійки кінотеатру, бо сам заклад кілька місяців тому перетворений на тимчасову клініку проти COVID-19. А от у Бостоні отримати вакцину можна у Старій північній церкві.

В американському містечку Тампа колишня траса для перегонів працює як центр вакцинації ‒ 7 днів на тиждень. А от перший у США пункт масової вакцинації від коронавірусу відкрили на стоянці біля Діснейленду.

У Ріо-де-Жанейро вже кілька місяців місце проведення карнавалів перетворили на центр для вакцинації, а французи для проведення щеплень віддали Каннський палац фестивалів та конференцій. Там лікарі вакцинують медичних працівників і опікунів, котрим за 50 років, а також тих, хто молодший, але має супутні хвороби чи патології. У квітні в паризькому Діснейленді відкрився пункт вакцинації від коронавірусу, який працює тільки у вихідні.

Блакитний зал Стокгольмської ратуші, де щорічно проводиться банкет на честь лауреатів Нобелівської премії переобладнали в місце вакцинації шведів. А от у Неаполі під це віддали музей Каподімонте, тим часом бразильці щеплять громадян біля статуї Христа-Спасителя.

У Лондоні Вестмінстерське абатство стало медичним лазаретом, де робота з вакцинації триває без вихідних і перерв, крім того британців щеплять у підземній каплиці Блекбернського собору.

У Британії багато релігійних закладів працюють як центри вакцинації, зокрема відомий Солсберійський собор ‒ усе відбувається під старовинну органну музику.

В інших країнах влада розгорнула такі центри на стадіонах, в аеропортах, у потягах, музеях, барах та навіть власних авто. А у Ватикані щеплення роблять прямо у залі аудієнцій Павла VI.

Нагадаємо, «Слово і діло» аналізувало, яку стратегію вакцинації обрали країни, що стали лідерами за темпами щеплення своїх громадян.

На нашій інфографіці можна подивитися, які країни і коли мають намір запровадити паспорти вакцинації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: