Наступного тижня Україна отримає нову партію вакцини Pfizer

Читать на русском
Україна очікує на постачання 473 тисячі доз вакцини Pfizer/BioNTech у межах глобальної ініціативи COVAX.
Shutterstock / Fotodom

Україна очікує на постачання 473 тисячі доз вакцини Pfizer/BioNTech у межах глобальної ініціативи COVAX.

Про це заявив головний санлікар України Віктор Ляшко.

«Приходить Pfizer у рамках глобальної ініціативи COVAX. Це 473 850 доз. Він розпочинає приходити наступного тижня, але не однією поставкою, а впродовж 3-4 днів», – розповів Ляшко.

Він зазначив, що вакцини будуть спочатку прийматися на національний склад, а розподіл по областях відбуватиметься після прибуття останньої партії. Постачання 473 тисячі доз відбуватиметься поступово чотирма партіями. З останньою надійде розчин для вакцини. Почати вакцинувати препаратом зможуть приблизно з 24 травня.

Вакцинація від COVID-19: коли в країнах буде сформований колективний імунітетКолективний імунітет проти коронавірусу в Україні буде не раніше 2022 року. Тоді як в Ізраїлі, ОАЕ, Британії він може сформуватися вже в травні.

Pfizer будуть використовувати для вакцинації працівників дитячих садочків, шкіл, профтехучилищ та інститутів. Вакцинуватимуть також бухгалтерів та прибиральників, які працюють у закладах освіти. Також цією партією планують щепити людей, які не змогли вакцинуватися з першого-другого етапу.

«Наразі для освітян ми розподіляємо 378 тисяч доз – це для 189 тисяч працівників закладів освіти», – додав Ляшко.

Нагадаємо, в Україні почнуть відкривати центри вакцинації громадян, які записалися до листа очікування. Перші центри відкриють в українських містах-мільйонниках.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: