Світовий банк видасть позику в 90 млн дол на вакцинацію в Україні

Читать на русском
Світовий банк затвердив проект допомоги Україні на суму 90 млн доларів. Гроші спрямують на закупівлю вакцин, а також логістику зберігання.
фото з відкритих джерел

Світовий банк затвердив проект допомоги Україні на суму 90 млн доларів. Гроші спрямують на закупівлю вакцин, а також логістику зберігання.

Про це повідомила преслужба Світового банку у вівторок, 11 травня.

Які країни світу та коли запровадять паспорти вакцинаціїЯкі країни у світі вже розробили паспорти вакцинації і що туди записують, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Нова позика Світового банку допоможе Україні у проведенні вакцинації і закупівлі вакцин, зокрема, і в рамках глобальної ініціативи COVAX», - заявив регіональний директор СБ у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі.

За інформацією СБ, проєкт також допоможе поліпшити інфраструктуру для зберігання і логістики вакцин від коронавірусу.

«Сюди входить організація надання послуг, відшкодування витрат за вакцинацію, розширення можливостей для тестування, посилення ІТ системи, і проведення кампанії з підвищення обізнаності населення про вакцинацію», - пояснили в банку.

В рамках проєкту Національна служба здоров'я України отримає відшкодування здійснених витрат на вакцинацію 10 млн українців, уточнили у відомстві.

Нагадаємо, сьогодні у МОЗ заявили, що Україна до кінця року отримає не 10, а 20 млн доз вакцини Pfizer.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: