Наглядову раду «Нафтогазу» може поповнити представник США – Шмигаль

Читать на русском
До наглядової ради НАК Нафтогаз України може увійти представник США, повідомили в Кабміні.
kmu.gov.ua

Кабінет міністрів запропонував наглядовій раді НАК «Нафтогаз України» контракт ще на рік. Крім того, до складу ради може увійти представник США.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на зустрічі з послами країн G7, передає пресслужба уряду у п'ятницю, 14 травня.

Звільнення Коболєва: що кажуть експерти про зміну кадрів у «Нафтогазі»Як експерти оцінюють звільнення Андрія Коболєва з посади голови правління Національної акціонерної компанії Нафтогаз України, читайте в матеріалі Слово і діло.

За його словами, вчора на зустрічі членів наглядової ради з президентом Володимиром Зеленським їм запропонували підписати контракти на той самий термін, що і з генеральним директором Юрієм Вітренком.

«Членам Наглядової ради НАК «Нафтогаз України» надійшла пропозиція від акціонера залишитися на рік. За цей час ми проведемо прозорий і публічний відбір кандидатів до нової Наглядової ради, а вже після цього конкурс на нового СЕО компанії», - заявив Шмигаль.

При цьому він додав, що на зустрічі обговорювали можливість залучення представника США до наглядової ради «Нафтогазу». За словами Шмигаля, Кабмін буде сподіватися на позитивне рішення з цього питання.

Нагадаємо, 28 квітня Кабмін оголосив про звільнення Андрія Коболєва з посади голови правління «Нафтогазу». На його місце призначили Юрія Вітренка, який до цього був виконувачем обов'язків міністра енергетики і так і не зміг потрапити в крісло глави Міненерго.

Після зміни кадрів наглядова рада «Нафтогазу» оголосила про свою відставку. А з Вітренком вже підписали контракт на 12 місяців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: