Шмигаль озвучив витрати на вакцинацію від коронавірусу в Україні до кінця 2021 року

Читать на русском
Також Шмигаль висловив думку, що наступного року можливе створення резервного пулу вакцин для потреб вакцинації.
Денис Шмигальkmu.gov.ua

З урахуванням потреб на поточний, 2021 рік, Міністерство охорони здоров'я просить на проведення вакцинації в Україні 15 млрд грн.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю РБК-Україна.

«Всього на вакцини цього року МОЗ просило близько 15 млрд гривень. Зараз ми робили зміни до бюджету, щоб закрити повністю потребу в цьому році, додатково виділивши 6,5 млрд... Цього достатньо на потреби поточного року. Потреби наступного року формуються зараз. Мінфін формує бюджетну декларацію, відповідно за поданням МОЗ вони вважають, скільки треба грошей для завершення вакцинації», - розповів прем'єр.

Які країни світу та коли запровадять паспорти вакцинаціїЯкі країни у світі вже розробили паспорти вакцинації і що туди записують, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Також Шмигаль висловив думку, що наступного року можливе створення резервного пулу вакцин.

«Можливо, якийсь резервний пул вакцин, які повинні бути закуплені в наступному році, якщо треба буде почати повторну вакцинацію, також буде закладений. Тобто цей процес планомірний, Міністерства над цим працюють, і я не бачу причин для хвилювання», - пояснив Шмигаль.

Нагадаємо, Світовий банк затвердив проєкт по допомозі Україні на суму 90 млн доларів. Гроші спрямують на закупівлю вакцин, а також логістику зберігання.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: