Американцям будуть доплачувати за вакцинацію від COVID-19

Читать на русском
У США, щоб вакцинувати якомога більше людей від коронавірусу, будуть надавати їм різні бонуси.  Влада йде на такі міри, адже попит на вакцинацію в Штатах різко знизився.
Reuters

У США, щоб вакцинувати якомога більше людей від коронавірусу, будуть надавати їм різні бонуси. Влада йде на такі міри, адже попит на вакцинацію в Штатах різко знизився.

Про це повідомляє Associated Press.

«Для того, щоб побороти пандемію коронавірусу і досягти колективного імунітету, потрібно вакцинувати по країні не менше 70% від усього населення. Адміністрація президента США Джо Байдена планувала зробити це до 4 липня, проте попит на вакцинацію різко знизився», – йдеться в повідомленні.

Багато штатів вже заявили уряду, що відмовляються від частини нових доз вакцин, які їм повинні були вислати на наступному тижні. Така ситуація відбувається по всій країні.

Які країни світу та коли запровадять паспорти вакцинаціїЯкі країни у світі вже розробили паспорти вакцинації і що туди записують, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Для того, щоб програма вакцинації не провалилася, Джо Байден оголосив, що федеральні чиновники будуть розширювати невеликі та мобільні клініки вакцинації для важкодоступних спільнот і проводити освітні кампанії. Крім цього будуть надавати знижки для покупців, які проходять вакцинацію в продуктових магазинах.

Деякі штати придумали свої бонуси, щоб вакцинувати якомога більше людей. Розглядають можливість платити молодим людям за щеплення. Західна Вірджинія оголосила, що люди у віці від 16 до 35 років матимуть право на отримання ощадної застави в розмірі 100 доларів, якщо вони отримають вакцину або вже її отримали.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск закликав тимчасово відмовитися від прав інтелектуальної власності на вакцини від коронавірусу задля забезпечення рівного доступу до препаратів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: