Креативна вакцинація: у Румунії щеплення роблять у замку Дракули

Читать на русском

На території відомого замку Дракули в Трансильванії (Румунія) відкрили пункт вакцинації від коронавірусу.

Про це йдеться в публікації BBC.

Зазначається, що у замку використовується брендинг на вампірську тематику, щоб спонукати людей пройти вакцинацію. Це частина кампанії уряду, спрямованої на те, щоб заохотити більшу кількість румунів зробити щеплення.

При цьому, уряд країни заявляє, що хоче вакцинувати 10 мільйонів людей до вересня 2021 року. Але в Румунії - один з найвищих рівнів несприйняття вакцинації в Європі, згідно з опитуванням Globesec, майже половина румунів кажуть, що не бажають робити щеплення.

В Румунії - один з найвищих рівнів несприйняття вакцинації в Європі, згідно з опитуванням Globesec, майже половина румунів кажуть, що не бажають робити щеплення.
фото: BBC

Замок Бран сподівається, що його унікальна ініціатива допоможе збільшити кількість проведених щеплень. Щовихідних в травні кожен охочий може з'явитися без попереднього запису, щоб отримати щеплення, а також отримати безкоштовний вхід на виставку середньовічних знарядь тортур.

«Ідея... полягала в тому, щоб показати, як 500-600 років тому в Європі кололи людей», - повідомив інформаційному агентству директор з маркетингу замку Бран Александру Пріску.

Які країни світу та коли запровадять паспорти вакцинаціїЯкі країни у світі вже розробили паспорти вакцинації і що туди записують, дивіться на інфографіці Слово і діло.

У влади також є сподівання, що ця ініціатива дозволить спонукати більше людей відвідати трансильванський замок, де кількість туристів впала під час пандемії.

Нагадаємо, що влада Італії планує скасувати обмеження для туристів вже в травні.

Напередодні порушники карантину у Франції напали на поліцію.

Раніше ми повідомляли, що в 11 областях України за добу не вакцинували жодну людину.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: