У «Київавтодорі» відбуваються обшуки

Читать на русском
У період 2019-2020 років службові особи штучно завищували податкові кредити по ПДВ шляхом використання реквізитів підприємств із ознаками ризиків й транзитності.

Співробітники ДФС під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури проводять обшуки в приміщеннях комунальної корпорації «Київавтодор».

Посадових осіб цієї структури підозрюють у завданні збитків державі у великих розмірах шляхом перевищення посадових обов'язків, повідомляє пресслужба ДФС у Facebook.

За підсумками обшуків вилучено фінансово-господарську документацію, яка може свідчити про наявність кримінального злочину. Слідчими органами виявлено, що вказана посадова особа отримала неправомірну винагороду за сприяння комерційній компанії у виграші публічних торгів у 2019-2020 роках по оновленню дорожньої інфраструктури.

Загальна сума виграних тендерів за вищезгаданий період становить 1,9 млрд грн.

Одночасно з цим розслідується кримінальне провадження стосовно службових осіб даної комерційної компанії та пов'язаних з нею приватних структур за ч. 3 ст. 212 КК України - «ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)».

У період 2019-2020 років службові особи штучно завищували податкові кредити по ПДВ шляхом використання реквізитів підприємств із ознаками ризиків й транзитності.

За версією слідства, сума ухилення від сплати ПДВ склала 18,6 млн грн, що підтверджується висновком економічного дослідження. Діям посадових осіб буде дана відповідна правова оцінка після завершення слідчих дій.

«Модернізація інфраструктури - один із пріоритетів економічної політики держави. Тому Державна фіскальна служба продовжить жорстко реагувати на будь-які спроби нажитися на дорожньому будівництві в Україні і притягатиме до відповідальності тих, хто привласнює корупційну ренту на цьому», - заявив голова Державної фіскальної служби Вадим Мельник.

Нагадаємо, сьогодні відбулися обшуки в одному з департаментів КМДА.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: