Вже більше десятка країн підтримали Кримську платформу – Мендель

Читать на русском
Представники країн, які підтримали створення Кримської платформи, візьмуть участь в її установчому саміті
Юлія МендельРБК-Украина

Створену Україною міжнародну платформу з деокупації Криму - Кримську платформу - підтримало вже більше десятка країн світу.

Про це заявила прессекретар президента України Юлія Мендель в ефірі телеканалу «Дом».

Мендель зазначила, що представники держав, які підтримали платформу, дали принципову згоду на участь своїх представників у її роботі.

Що дасть Україні перемога у дипломатичній битві за Крим?Активізація українських дипломатів щодо участі міжнародної спільноти у саміті Кримської платформи неабияк пошарпала нерви Росії. Якими будуть наслідки та чого зможе досягти Україна – дізнавався політолог Олександр Радчук.

«Чомусь за попередньої влади про Крим забули, і на жодній платформі не згадували питання повернення окупованого півострова. Зараз же президент Зеленський говорить з лідерами багатьох країн з приводу нового рішення - про Кримську платформу. Створення Кримської платформи вже вітали такі країни, як Литва, Великобританія, Туреччина і багато інших країн - їх вже більше десятка», - сказала Мендель.

24 березня президент України Володимир Зеленський затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції Криму, яка передбачає, зокрема, створення Кримської платформи. Згідно зі стратегією, Україна наполягає на демілітаризації та денуклеаризації Кримського півострова і приділяє особливу увагу створенню міжнародної платформи, метою якої є повне звільнення Криму від Російської Федерації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: