Закриття справи Злочевського: адвокат оскаржив рішення в його інтересах

Читать на русском
Київський апеляційний суд відкрив провадження за скаргою одного з адвокатів колишнього міністра на рішення в його інтересах.
Микола Злочевський

Київський апеляційний суд розгляне скаргу адвоката колишнього міністра екології Миколи Злочевського на рішення Печерського районного суду міста Києва, яким зобов'язали закрити справу ексміністра про заволодіння коштами Реал банком.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Вадим Сидоренко.

«Київський апеляційний суд відкрив провадження за скаргою адвоката, але засідання відклали до 12 травня», – сказав він.

Як відомо, 1 жовтня Печерський районний суд міста Києва зобов'язав прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури закрити кримінальне провадження про заволодіння рефінансуванням Національного банку України Реал банком олігарха Сергія Курченка. У цій справі серед підозрюваних також є ексміністр Злочевський. Саме в його інтересах ухвалив рішення Печерський суд.

Не погодившись з таким рішенням, генеральний прокурор Ірина Венедіктова подала скаргу, проте Київський апеляційний суд відмовився навіть відкрити провадження. Пізніше адвокат Злочевського також спробував оскаржити це рішення в його інтересах і цього разу Київський апеляційний суд відкрив провадження.

Нагадаємо, НАБУ затримало трьох осіб за підозрою в дачі хабара керівника НАБУ і САП в розмірі 5 млн доларів. За версією слідства, підозрювані намагалися підкупити керівників антикорупційних органів за те, щоб вони закрили кримінальне провадження, в якому повідомлено про підозру Злочевському. Йдеться про справу заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку України, виданого підконтрольному Сергію Курченку Реал банку, і легалізації цих коштів.

Самому Злочевському заочно повідомили про підозру в організації дачі хабара. Суд заочно взяв його під варту і дозволив проводити стосовно ексміністра заочне розслідування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: