В Офісі генпрокурора розповіли про кількість проваджень щодо «Великого будівництва»

Читать на русском
За результатами розслідування повідомляється про 86 кримінальних проваджень, обвинувальні акти яких вже направлені до суду
Ілюстративне фотоFacebook

Протягом 11 місяців 2020 року правоохоронними органами України було виявлено 429 кримінальних правопорушень під час виконання робіт у рамках державної програми «Велике будівництво». По 866 провадженнях станом на 1 грудня 2020 року вже велося слідство.

Про це йдеться у відповіді офісу генерального прокурора України на запит «Економічної правди».

Зазначається, що діяльність правоохоронців щодо перевірок законності використання бюджетних коштів «великого будівництва» контролювалася прокурорами. У результаті завдяки спільній роботі за 11 місяців 2020 року правоохоронці виявили 429 кримінальних правопорушень у зазначеній сфері, зокрема, під час проведення закупівель, визначення вартості робіт і матеріалів, виконання і прийому робіт.

Як розподілилися кримінальні провадження:

Хабарі та розтрата коштів на «Великому будівництві»: про що повідомляла СБУПро які факти розтрати коштів і вимаганні хабарів на Великому будівництві повідомляли в СБУ.

  • проваджень за фактами шахрайства - 7;
  • проваджень за фактами привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем - 280;
  • проваджень за фактами легалізації майна, отриманого злочинним шляхом - 4;
  • проваджень за фактами нецільового використання бюджетних коштів - 1.
  • проваджень за фактами зловживання владою або службовим становищем - 26,
  • проваджень за фактами зловживання повноваженнями посадовою особою юридичної особи приватного права - 6;
  • проваджень за фактами службової недбалості та службового підроблення - 81;
  • проваджень за фактами хабарництва - 1;
  • проваджень за іншими статтями - 21.

За результатами розслідування повідомляється про 86 кримінальних проваджень, обвинувальні акти яких вже направлені до суду, в інших триває досудове розслідування. 108 осіб отримали повідомлення про підозру. Сума встановлених збитків у направлених до суду провадженнях склала 35 млн грн, з них відшкодовано - 5,1 млн грн, крім того, було накладено арешт на майно вартістю 13,6 млн грн.

«Всього у провадженні судів перебувало понад 190 кримінальних проваджень зазначеної категорії. Минулого року судами винесено 8 обвинувальних вироків щодо 8 осіб. Протягом 11 місяців 2020 року пред'явлено 29 позовів на понад 1 млрд грн, задоволено 8 позовів на 222 млн грн, решта перебувала на судовому розгляді», — зазначає видання.

Нагадаємо, податкова міліція викрила підприємство, яке неодноразово ставало переможцем аукціонів за програмою президента «Велике будівництво», в ухиленні від сплати податків на загальну суму понад 18 млн гривень.

Також мера на Чернігівщині судитимуть за вимогу хабаря для початку ремонту стадіону в рамках «Велике будівництво».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: