«Велике будівництво»: з 210 приймальних відділень готові тільки 16

Читать на русском
До кінця року Володимир Зеленський обіцяв відкрити 210 приймальних відділень. Зараз готові тільки 16.

З 210 приймальних відділень, які планували відкрити до кінця року, будівельні роботи завершені тільки в 16.

Про це йдеться у відповіді Міністерства розвитку громад і територій на запит аналітика «Слово і діло».

«За рахунок субвенції наказами Мінрегіону затверджено до фінансування 200 приймальних відділень на яких на сьогоднішній день здійснюються будівельні роботи. За інформацією, наданою Київською міською та обласними державними адміністраціями станом на 17.12.2020, будівельні роботи завершено на 16 об'єктах», – йдеться у відповіді відомства.

У Мінрегіоні відзначили, що «зараз існують об'єктивні причини», які не дозволяють забезпечити завершення будівельних робіт до кінця 2020 року на окремих об'єктах: «Зокрема, поширення захворюваності населення на гостру респіраторну хворобу COVID-19 і неможливість виконання будівельних робіт в лікарнях, які надають медичну допомогу таким пацієнтам 24/7, і здатність замовників реалізувати проєкти умовах, що склалися в країні».

Крім того, в міністерстві повідомили, що станом на 17 грудня завершено будівельні роботи на 85 об'єктах дошкільних навчальних закладів (до кінця року планується завершити роботи на 100 об'єктах) і 92 об'єктах спорту (до кінця також буде 100).

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський провалив обіцянку до листопада реконструювати перші 120 приймальних відділень.

12 листопада міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов в інтерв'ю «Слово і діло» розповів, що розпочато роботи по 192 приймальним відділення. «Це багато, тому що ми їх почали будувати набагато пізніше, ніж планувалося спочатку. До кінця року вони повинні бути готові», – заявив він.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: