Фірму-учасницю «Великого будівництва» спіймали на несплаті 18 млн податків

Читать на русском
На ухиленні від сплати 18 млн грн податків зловили фірму-учасницю Великого будівництва. ДФС провела обшуки.
sfs.gov.ua

Податкова міліція викрила підприємство, яке неодноразово ставало переможцем аукціонів за програмою президента «Велике будівництво», в ухиленні від сплати податків на загальну суму понад 18 млн гривень.

Про це повідомили в пресслужбі ДФС 6 квітня.

Хабарі та розтрата коштів на «Великому будівництві»: про що повідомляла СБУПро які факти розтрати коштів і вимаганні хабарів на Великому будівництві повідомляли в СБУ.

«Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Києві, під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури, викрили посадових осіб приватного підприємства в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Підприємство, в тому числі, неодноразово ставало переможцем публічних торгів за програмою «Велике будівництво», - йдеться в повідомленні.

За даними фіскалів, «з метою штучного завищення вартості робіт і подальшого отримання готівкових коштів (відкату)» підприємство проводило безтоварні операції, при цьому тільки документально відображаючи придбання товарів і робіт у іншого товариства.

«Діючи умисно, фігуранти кримінального провадження, формували безпідставний податковий кредиту з ПДВ. В результаті такої діяльності зловмисники ухилились від сплати податку на загальну суму понад 18,6 млн гривень», - повідомили в ДФС.

На підставі постанови суду податкова провела обшуки в офісі. Була знайдена документація, яка підтверджує факти розкрадання бюджетних коштів.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, мера на Чернігівщині судитимуть за вимагання хабара для початку ремонту стадіону в рамках «Велике будівництво».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: