Пандемія коронавірусу: ВООЗ попередила про загрозу для здоров'я дітей

Читать на русском
У ВООЗ заявили про те, що пандемія коронавірусу може посилити рівень ожиріння серед дітей в Європейському регіоні.

У ВООЗ заявили про те, що пандемія коронавірусу може посилити рівень ожиріння серед дітей в Європейському регіоні.

Організація попереджає, що через закриття шкіл та переходу на дистанційне навчання діти втратили доступ до збалансованого шкільного харчування і часу фізичної активності, пише Eurekalert.

«COVID-19 може потенційно посилити одну з найбільш тривожних тенденцій в Європейському регіоні ВООЗ - зростаюче ожиріння серед дітей», - сказав регіональний директор ВООЗ по Європі Ганс Анрі Клуге.

Які країни світу та коли запровадять паспорти вакцинаціїЯкі країни у світі вже розробили паспорти вакцинації і що туди записують, дивіться на інфографіці Слово і діло.

У ВООЗ відзначають, що зараз стратегія запобігання ожирінню серед дітей має бути пріоритетом під час пандемії.

«COVID-19, ймовірно, негативно вплине на рівень ожиріння серед дітей в Європейському регіоні ВООЗ. Закриття шкіл може вплинути на доступ дітей до шкільного харчування і часу фізичної активності, посилюючи дисбаланс. Тому стратегії запобігання ожиріння серед дітей мають залишатися пріоритетом під час пандемії», - вважають в організації.

Там відзначили, що надмірна вага і ожиріння безпосередньо пов'язані з небезпечними для життя неінфекційними захворюваннями, такими як серцево-судинні захворювання, діабет і рак.

«Що ми повинні зробити, щоб поліпшити майбутнє прийдешніх поколінь, так це впроваджувати політику, засновану на науці і даних, яка може допомогти зменшити ожиріння серед дітей і сприяти здоровому харчуванню та фізичній активності», - підкреслив Клуге.

Раніше в ВООЗ розповіли, скільки країн ще не отримали вакцини від COVID.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: