У Києві зросла кількість безробітних серед молоді

Читать на русском
Близько третини безробітних в Києві - молоді люди у віці до 35 років. Ще стільки ж громадян - у віці від 35 до 44 років.

Близько третини безробітних в Києві - молоді люди у віці до 35 років. Ще стільки ж громадян - у віці від 35 до 44 років.

Про це повідомили в Київському міському центрі зайнятості.

З початку 2021 року послугами Київського міського центру зайнятості скористалися 11 тис. Осіб з-поміж молоді. Серед безробітної молоді - 82% службовців, 16% робітників та 2% осіб без професії або таких, які обіймали місця, які не потребують спеціальної підготовки.

Виплати для безробітних: які максимальні нарахування допомоги з часткового безробіттяСкільки отримують безробітні в 2021 році, що таке часткове безробіття та як визначається розмір допомоги.

При цьому 10,9% молодих безробітних перед тим, як звернулися до служби зайнятості, не працювали понад рік.

До втрати роботи більшість тих, хто прийшов до центру зайнятості молодих людей працювали в торгівлі, сферах авторемонту, держуправління та оборони, соцстрахування, а також фінансової й страхової діяльності, інформації та телекомунікацій, переробної промисловості.

«Основними причинами безробіття серед молоді є недостатній рівень взаємодії між навчальними закладами та роботодавцями, відсутність у молодих фахівців необхідної кваліфікації та завищені вимоги до заробітної плати», - відзначають у міському центрі зайнятості.

Фахівці відзначають, що на столичному ринку праці навантаження на одне вільне робоче місце становить три особи. При цьому вакансій службовців мало (в середньому на 1 вакансію претендують 7 службовців), ситуація ж із робочими спеціальностями зворотна - кількість вакансій значно перевищує кількість претендентів на них.

Раніше Рада збільшила допомогу безробітним на період карантинів і НС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: