Залишки неконтрольованої китайської ракети впали на Землю - ЗМІ

Читать на русском
Ракета Long March 5B (або «Чанчжен») є важкою ракетою-носієм, яка призначена для доставки на орбіту важких і великогабаритних вантажів.
Запуск ракети Long March 5BEPAEuropean Pressphoto Agency

Згідно з повідомленням китайських державних ЗМІ, залишки ракети Long March 5B впали в Індійський океан, а основна її частина була знищена при повторному потраплянні в атмосферу Землі.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на державні ЗМІ Китаю.

Зазначається, що частини ракети Long March 5B повторно потрапили в атмосферу о 10:24 за пекінським часом (5:24 за Києвом) і приземлилися на місці з координатами 72,47°E, 2,65°N.

Ці координати вказують точку потрапляння в океан приблизно на південному заході від Індії та Шрі-Ланки.

При цьому, переважна більшість уламків ракети згоріла у процесі входу в атмосферу.

Космічне командування США, яке відстежувало місце знаходження неконтрольованої китайської ракети, заявило, що ракета повторно увійде в атмосферу Землі над Тихим океаном удосвіта 9 травня – о 5:52 ранку за Києвом.

Ракета Long March 5B (або «Чанчжен») є важкою ракетою-носієм, яка призначена для доставки на орбіту важких і великогабаритних вантажів. Її висота становить 33,2 метра, діаметр - 5 метрів, Суха вага - близько 19,8 тонни.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що 29 квітня Китай успішно запустив основний модуль «Тяньхе» на майбутню китайську багатомодульну орбітальну станцію. Саме його виводила ракета Long March 5B, яка вийшла з-під контролю.

Раніше ми повідомляли, що неконтрольована китайська ракета впаде на Землю 9 травня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: