Пентагон проведе перевірку ядерної зброї запуском ракети Minuteman III

Читать на русском
МБР Minuteman III має дальність дії в 12 тис. км і є єдиною МБР шахтного базування у складі стратегічних ядерних сил США
Minuteman IIIВідкрите джерело

Міністерство оборони США (Пентагон) планує на початку травня 2021 року провести випробувальний пуск міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III для перевірки боєготовності зброї ядерного стримування Сполучених Штатів.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на міжнародне повідомлення про закриття району для польотів цивільної авіації над Тихим океаном (NOTAM).

Орієнтовно, пуск ракети Minuteman III відбудеться в період 5-6 травня з каліфорнійської авіабази Ванденберг. Метою стане полігон Кваджалейн (Маршаллові Острови, центральна частина Тихого океану). Ракеті належить подолати 7,77 тис. км.

Запитання Зеленського №5 про Будапештський меморандум: що отримали країни після відмови від ядерної зброїПісля відмови від ядерної зброї Україна, Білорусь і Казахстан підписали з США, Росією та Великою Британією Будапештський меморандум.

Варто відзначити, що МБР Minuteman III має дальність дії в 12 тис.км і є єдиною МБР шахтного базування у складі стратегічних ядерних сил США.

Нагадаємо, на тлі загострення агресії Росії посол України Андрій Мельник закликав Німеччину надати велику підтримку Україні, зокрема, в контексті швидкого приєднання країни до НАТО. Серед іншого, посол заявив, що Україні варто задуматися про повернення до статусу ядерної держави.

Президент України Володимир Зеленський 1 лютого заявив, що повернути Україні ядерний статус буде неправильним.

«Слово і Діло» раніше дізнавалося думку експерта - чи може Україна відновити ядерний потенціал.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: